In cadrul oricarei contructii compartimentarea zonelor de risc la incendiu au un rol important atat ca si functionalitate cat si pentru evitarea propagarii incendiilor sau a gazelor, fapt pentru care matarea golurilor tehnologice din jurul instalatiilor sau intre elementele constructiei are un rol important in limitarea pagubelor materiale sau a pierderilor de vieti omenesti.

spațiile sau cavitățile ascunse în construcția unei clădiri oferă o cale pentru fum și răspândirea flăcării. Acest lucru este valabil în special în cazul golurilor din, deasupra și dedesubtul construcției unei clădiri, de exemplu, pereți, planșee, plafoane, acoperișuri și fațade. Cu cât răspândirea focului este mai ascunsă, aceasta prezintă un pericol mai mare decât dacă ar fi un punct slab evident în structura clădirii.

Trebuie ținut cont de faptul că fiecare dintre elementele rezistente la foc reacționează diferit, deci nu există un singur sistem, soluție sau produs care să protejeze toate golurile de trecere.

Factorii care trebuie luați în considerare atunci când se determină specificația corectă pentru ca un perete sau o partiție sa poată oferi performanțele de incendiu necesare includ:

 • Durata rezistenței la foc
 • Cerințe de izolație
 • Perete, planșeu, gol liniar
 • Deplasare – vibrație și expansiune termică
 • Rezistența mecanică – portantă

Echipa noastra foloseste doar sisteme profesionale si agrementate conform reglementatrilor in vigoare.

Arca Technology impreuna cu producatorii de materiale specifice va oferă o gamă completă de servicii, produse și soluții pentru o varietate de aplicații antifoc.

Va oferim servicii si produse pentru 

 • Sisteme de etansare pentru trecerile de cabluri,  paturi de cablu, tuburi electrice EI 30- 180 minute 
 • Sisteme de etansare pentru treceri de conducte din material imflamabil EI 30 – 180 minute
 • Sisteme de etansare pentru treceri de conducte metalice EI 30 – 180 minute
 • Sisteme de etansare pentru treceri combinate 
 • Sieteme de etansare pentru rosturi intre elementele constructiei EI 30 – EI 180 minute 

Executie si montaj canale de desfumare din placi de silicat de calciu

Compartimentele antifoc sunt instalate în clădiri pentru a asigura rezistența la foc, evacuarea în siguranță, salvarea și stingerea incendiilor. În practică, sistemele de tubulaturi se extind in majoritatea clădirilor noastre, asemănătoare cu vaselor de sânge ale omului, rezultând multe penetrări prin planurile delimitate ale compartimentului antifoc. Pentru a ne asigura ca focul si fumul nu se extind de la un compartiment la cel adiacent de-a lungul acestor tubulaturi , trebuie luate măsuri de protecţie împotriva

incendiilor.

Este estențial să se extragă căldura si fumul generat de incendiu: adesea, metoda gravitationala nu este posibila din cauza proiectarii cladirii. În astfel de cazuri, utilizarea sistemelor mecanice de evacuare a fumului si a caldurii (ventilator de extracție cu tubulaturi), căldura si fumul sunt extrase forțat (sau prin mai multe compartimente antifoc, unde focul nu este luat în considerare). Tubulaturile metalice utilizate de obicei, nu îndeplinesc cerinţele de protecţie la foc. Acesea se încălzesc și se deformează rapid, focul răspândindu-se în compartimentele antifoc adiacente.

Oferim două sisteme diferite:

 • placare a tubulaturilor de oţel cu plăci de protecţie antifoc

PROMATECT®

 • sisteme autonome de tubulaturi formate din plăci de protecţie

antifoc PROMATECT® sau MASTERBOARD